Yörelerin Meşhur Yemekleri

 Bölgelere Özel Yemek Kültürler

Akdeniz Bölgesi :

Babagannuş, Tantuni, Künefe, Tepsi Kebabı, Kerebiç, Cezerye


Güneydoğu Anadolu Bölgesi:
Adana, Urfa Kebap, İçli Köfte, Çiğ Köfte, Ali Nazik, Beyran Çorbası, 


İç Anadolu Bölgesi:
Etli Ekmek, Pelte, Kayseri Yağlaması, Kayseri Mantısı, Yağ Mantısı


Karadeniz Bölgesi :
Hamsili Pilav, Laz Böreği, Hınkal, Karalahana Çorbası, Kuymak

Doğu Anadolu Bölgesi :
Evelik Sarması, Kete, Cağ Kebap, Büryan

Marmara Bölgesi:
Cevizli Lokum, İskender, İnegöl Köfte, Kestane Şekeri,

Ege Bölgesi:
Kabak Çiçeği Dolması, Börülce, İzmir Köfte, Çökertme Kebabı




Yorumlar