Çevremizi Temiz Tutalım
Türkiye, 'çöplük olmasın'
Çöp sorunu , çevre problemlerini daha da arttırıyor. Diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye de çöplerin güvenlikle gömüleceği yerleri tükenmek üzere. Her yıl üretilençöp dağları eritilmezse, sonunda dünyanın bir çöplüğe döneceği kesin. Kağıt, plastik, cam ve alümingibi maddeleri yeniden değerlendirmek iyi bir başlangıç sayılabilir. Ancak, çöp bidonlarıan giden çöpleri azaltmak için herkesin daha da fazla çaba göstermesi gerekiyor. Alınacak basit tedbirlerle nehirleri ve denizleri gelecek nesillere temiz ve sağlıklı olarak bırakmak mümkün. Uzmanlar, yemek artıklarını çöpe atmak
yerine gübre olarak gömmeyi tavsiye ediyor. Çöpleri azaltmanın yanında, gübre üretmek ve bunu bahçede kullanmanın toprağın kalitesini arttırdığını belirten uzmanlar, ''Şimdiye kadar gübre üretmediyseniz hemen başlayın. Fareleri davet eden et, balık, sıvı ve katı yağlar hariç, yemek artıklarının hemen hemen hepsi gübreye dönüştürülebilir. Kendi bahçesi olmayan bir çok kişi, topluma ait bahçeler için gübre üretebilir. Böyle mutfaktaki çöplerden kurtulabilirsiniz'' diyorlar.
BİR ZAMANLAR TÜRKİYE'NİN MALDİVLERİ OLAN SALDA GÖLÜNÜN SON HALİ
TÜRKİYE'NİN PLASTİK ATIK İTHALATI 173 KAT ARTTI
Eurostat'ın verilerine göre Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye gönderilen plastik atıkların miktarı 2004'ten bu yana 173 KAT arttı. Türkiye yalnızca Avrupa'dan 2019 yılında 582.296 TON plastik ithal etti.
Yorumlar